Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’den, Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin anısına “Hacı Bektaş Veli Çocuk Kütüphanesi” kuruldu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversiteye ismini veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak kutlanması kararı ve UNESCO’nun da Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıldönümünü anma ve kutlama yıl dönümleri arasına almasına istinaden, çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Biz de üniversitemize ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anma adına gerek üniversite bazında gerekse de paydaşlarla ortaklaşa bazı çalışmalar ve projeler yürütmekteyiz. Bunlar arasında konferans, panel, seminer, bilimsel yayın ve benzeri çalışmalarımız yer almakta. Bu kapsamda Engelsiz Üniversite Birimimiz üniversite-şehir işbirliğini pekiştirmekle birlikte sosyal bir farkındalık oluşturmak için yürüttüğü  ‘Gökkuşağı Projesi’ kapsamında Gülşehir İlçemizde bulunan Karavezir İlkokulu’nda “Hacı Bektaş Veli Çocuk Kütüphanesi” kurdu.  

Daha önce de Nevşehir’in Avanos İlçesine bağlı Mahmat Köyü Şehit Murat Koç Orta Okulu ile Nevşehir’in Acıgöl İlçesine bağlı Karacaören Orta Okulu öğrencilerini kütüphaneyle buluşturan üniversite olarak Gülşehir İlçesi Karavezir İlkokulu’nda yarın açılışını yapacağımız kütüphaneyle üçüncü kütüphaneyi de Gülşehir’e kazandırmış olacağız.  

Ben geleceğin teminatı olan öğrencilerimizin yararlanacağı kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi tarafından yürütülen “Gökkuşağı Projesi” kapsamında oluşturulan “Hacı Bektaş Veli Çocuk Kütüphanesi” 25 Mayıs 2021 tarihinde Saat: 14:00’de düzenlenecek törenle açılacak.