NEVÜSTAT Koordinatörü olarak görevlendirilen, NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bayram Deviren’i makamında kabul eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ofis ile ilgili başlatılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜSTAT’ın yalnızca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademisyenlerine değil, aynı zamanda Nevşehir ve istatistik analizlere ihtiyaç duyan tüm kamu kurum ve kuruluşlara hizmeti amaçladıklarını dile getirdi. NEVÜSTAT’ın destekleri doğrultusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bu alanda gerçekleştireceği yeni projeler ve bilimsel çalışmaların nicelik ve nitelik olarak artması temennisinde bulunduklarını dile getiren Aktekin, NEVÜSTAT Koordinatörü Prof. Dr. Bayram Deviren’e de yeni görevinde başarılar diledi.

Uluslararası anlamda istatistik meslek değer ve ilkeleri doğrultusunda yola çıkan NEVÜSTAT, akademisyenlere, araştırmacılara, lisansüstü öğrencilere, yerli ve yabancı kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektör ve tüzel kişilerin yürütecekleri uygulamaları araştırmaları planlayarak, kamuoyu değerlendirmeleri ile alan çalışmaları, etüt projeleri gerçekleştirmek, istatistiksel değerlendirmelerle danışmanlık hizmeti verecek.

Üniversite Rektörlüğü ve birimleri ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve kişilerin talepleri doğrultusunda istatistik faaliyet alanlarında araştırma ve uygulama projelerini hazırlama, yürütme, sonuçlandırma ve raporlama faaliyetlerini de yürütecek olan NEVÜSTAT, üniversite yönetiminin stratejilerine bağlı olarak, ilgili verileri toplama, koruma ve analiz yapma, istatistik, biyometri, biyoistatistik, ekonometri, ölçme ve değerlendirmeyle ilgili konularda yayın yapacak. Araştırmacılara ilgili konularında istatistik ve eğitim kursları da vermeye hazırlanan NEVÜSTAT, lisans ve lisansüstü öğrencilere istatistiksel danışmanlık eğitimi vererek sertifika programları da açacak.

İstatistiksel danışmanlık hizmeti kapsamına, kurum dışı kişi ve kuruluşlardan hizmet alınarak yapılan istatistiksel araştırma sonuçlarını ve raporlarını da ekleyecek olan NEVÜSTAT, ulusal ve uluslararası klinik çalışmalarda da danışmanlık, yürütücülük ve gözlemcilik hizmetleri verecek.

Alanında ulusal ve uluslararası bilimsel etkinlikler düzenleyecek NEVÜSTAT, eğitim programı sonunda katılımcılarına, katılım belgesi, başarı belgesi, sertifika ve benzeri belgeleri de sunacak.

Prof. Dr. Bayram Deviren’in Özgeçmişi  

1981 yılında Eskişehir’de doğan Prof. Dr. Bayram Deviren, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu. 2005 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programından, 2006 yılında aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Tezli Yüksek lisans derecesini, 2010 yılında Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünden doktora derecesini aldı. Prof. Dr. Bayram Deviren, 2009-2011 yıllarında Araştırma Görevlisi; 2011-2013 yıllarında Yrd. Doç. Dr.; 2013-2019 yıllarında Doçent unvanlarıyla görev yaptı. 2019 yılından itibaren Profesör unvanı ile Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde görev yapmaktadır.

2015 yılından itibaren Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. İtalya, İngiltere ve Fransa’da doktora ve doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Deviren’in, kompleks sistemler ve nanosistemlerin (nano parçacık, nanotüp, nanotel, grafen…) denge ve denge dışı özelliklerinin incelenmesi üzerine hesaplamalı fizik yöntemleriyle çok sayıda proje ve bilimsel çalışmaları mevcuttur. Ayrıca son yıllarda istatistik fizik yöntemlerini ekonomik ve sosyal sistemlere uygulayarak ekonofizik ve sosyofizik alanında da çalışmalar yürütmektedir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansta davetli konuşmacı ve düzenleme kurulu üyesi olarak yer alan Deviren, alanında SCI indeksli dergilerde 50’den fazla bilimsel makalesi ile Web of Science verilerine göre 24 h-indeksine sahiptir.

2016-2017 yıllarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği Çalışma Grubu Nevşehir İl Temsilcisi olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Deviren, bu alanda Üniversite-Sanayi iş birliğinin güçlendirilmesine çeşitli kamu kurumu ve özel sektör kuruluşlara danışmanlık yaparak, proje hazırlanmasına ve yürütülmesi konularında destek vermiştir. TÜBİTAK -BİDEB Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapan Prof. Dr. Bayram Deviren, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.