Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü'nün Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE) bünyesinde ‘Jeoloji Mühendisliği Doktora Programı’ açılması konusundaki teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Üniversite olarak yüksek lisans ve doktora programlarını çeşitlendirmeye yönelik girişimlerin devam ettiğini belirten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversitemiz bünyesine bir yeni doktora programını daha kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE) bünyesinde ‘Jeoloji Mühendisliği Doktora Programı’nın açılması konusundaki teklifimiz Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi. Böylelikle 2021-2022 bahar yarıyılında 3 adet doktora öğrencisi alarak eğitim- öğretim hayatına başlayacak olan Jeoloji Mühendisliği Doktora Programımız, alanında yapacağı çalışmalar ile ülkemizde bu alanda gerekli uzman kadroların da yetiştirilmesine önemli derecede katkı sağlayacak.

Bu vesileyle ‘Jeoloji Mühendisliği Doktora Programı’nın üniversitemiz bünyesinde açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK Üyelerine, Fen Bilimleri Enstitüsü akademik ve idari personeline teşekkür ederken, yeni programımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Fen Bilimleri 2021-2022 Bahar Yarı Yılı öğrenci alım ilanına https://fbe.nevsehir.edu.tr/tr/31526 adresinden ulaşabilirsiniz.