Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de ve Nevşehir İl merkezinde ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörlüğü tarafından KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı gerçekleştirildi.

01 Ağustos 2021 Pazar günü NEVÜ’de ve Nevşehir İl merkezinde, saat 10.15’te “Genel Yetenek- Genel Kültür”, saat 14.45’te “Eğitim Bilimleri” olmak üzere toplam 2 oturum halinde yapılan 2021 yılı KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek- Genel Kültür / Eğitim Bilimleri) sınavları başarılı şekilde tamamlandı.

Sınav hazırlıklarını ve uygulama sürecini yerinde takip eden NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir İl merkezinde 1840 kadın, 1117 erkek olmak üzere toplam 2957 aday sınava katıldı. 11 bina ve 151 salonda gerçekleştirilen sınavlarda 380 personel görev aldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yerleşkesinde ise toplam 5 binada 1606 aday sınava girdi. Sınavın bütün adaylar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ayrıca sınavda görev alan tüm akademik ve idari personele, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir Emniyet Müdürlüğü personelimize görevlerini başarıyla ifa etmelerinden dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.