Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kapadokya İrfan Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen on programlık “Gençlik ve Modern Zamanlar” başlıklı seminer/söyleşi program dizisinin altıncı etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan seminere NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birekul, İlahiyat Fakültesi akademik, idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Birekul, “Modern Toplum, Doğa ve İslam” başlıklı sunumunda insanlık tarihi boyunca insanların doğa ile kurduğu münasebetlere dair örnekler vererek, bugün gelinen noktada insanlığın doğaya hükmeden bakış açısını vurguladı. Dünyanın yüz yüze olduğu iklim krizi, kaynak yetersizliği ve göç probleminden bahseden konuşmacı dünya üzerinde iklim krizi sebebiyle göç edenlerin savaşlar sebebiyle göç edenlerden fazla nüfusa sahip olduğunu gösteren istatistikleri dinleyicilerle paylaştı.

Modern toplumun gerçeklik ve hakikat anlayışlarına da değinen Birekul, modern düşüncenin bir gerçeklik sunduğunu ancak hakikat sunmada yetersiz kaldığını, bu sebeple insanın alemle, kendisiyle ve hayatla anlamlı bağlar kurmada başarısız olarak kriz ve depresyon hali yaşadığını belirtti. Katılımcıların sorularıyla devam eden söyleşi, farkındalık olmadan çözümün mümkün olmadığı, insanlığın hakikate ulaşmak için çaba sarf etmesi gerektiği vurgusuyla sona erdi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda önceki etkinliklerde olduğu gibi çekilişle 1 öğrenciye 200 TL değerinde kitap/kırtasiye çeki ve 3 öğrenciye Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından hediye edilen kitap setleri verildi. Program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’un Prof. Dr. Mehmet Birekul’a teşekkür belgesi ve çiçek takdimi sonrasında sona erdi.