Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi vefatının 750. yılında anma etkinlikleri kapsamında ‘SES NEFES’ temalı karma resim sergisi açıldı.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile Küratörlüğünü Öğr. Gör. Nilgün Yüksel’ in üstlendiği  “SES NEFES”  konulu karma resim sergisinin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan, Düzce Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanında 60 akademisyen sanatçı ve sanatçılara ait eserlerin yer aldığı serginin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, daha sonra sergi alanını gezerek sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi, 08 Kasım 2021 tarihine kadar NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.