T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde Christian Grau-Stef’in uyarladığı, Doğan Ertener ile Fatoş Urgancı’nın çevirdiği ve Funda Mete’nin yönettiği "Binbir Gece Masalları" adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluşacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ’de her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2022-2023 eğitim- öğretim yılının dördüncü tiyatro gösterimi 06 Aralık 2022 Salı günü saat: 20:00’de "Binbir Gece Masalları" adlı tiyatro oyunu ile devam edecek.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenli olarak sahnelenecek tiyatro etkinliği biletleri Devlet Tiyatroları’nın internet sitesi www.devtiyatro.gov.tr üzerinden temin edebilecek.

Tiyatronun Konusu:

Dünyaca ünlü “1001 Gece Masalları”, çok büyük bir coğrafyanın ve insanlığın ortak mirası. Şehrazat anlatır, Hükümdar Şehriyar dinler… Bu kez Şehriyar’ın gözünden takip ediyoruz masalları, onun dünyasına giriyoruz. Ama bu kez karanlık, tavizsiz ve sert.

Tarih: 06 Aralık 2022 Salı Günü

Saat: 20:00

Yer: NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu

Bilet Temini

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Biletini Al: https://biletinial.com/tiyatro/binbir-gece-masallari-dt