Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından ‘96. Kuruluş Yıl Dönümü’ ve ‘Türkiye İstatistik Günü’ kapsamında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrenci ve personellerine yönelik “TÜİK’in Tanıtımı, İstatistik Tarihi ve Uygulamaları” konulu etkinlik düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda yapılan programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, üniversite ve TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü personeli ile öğrenciler katıldı.

Program Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Müdür Kaymak, “Türkiye İstatistik Kurumu kuruluş yılı olan 26 Nisan 1926 yılından günümüze kadar önemli bilimsel ve teknik süreçlerden geçerek ülkemizin çağdaş istatistik yapısını geliştirmek için çalışan ve istatistik üretim süreçlerinde etkin rol oynayan bir yapıdır. Kurumumuz ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilmek ve uluslararası standartlara uygun resmi istatistikleri üretmeye devam etmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu kalkınma planları ve programlarının hazırlanmasında,  ekonomik kararların alınmasında ve ihtiyaç duyulan diğer bütün konularda istatistiki bilgileri derleyen,  değerlendiren ve karar alıcıların iradesine sunan bir kurumdur” diye konuştu.

Bölge Müdürü Kaymak’ın konuşmalarının ardından program, TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Dönüş Şaş tarafından gerçekleştirilen “Rakamlarla Nevşehir’i ve Türkiye’yi Tanıyalım” ve “Veri ve Bilgiye Nasıl Erişilir” başlıklı sunumla devam etti.

Soru cevap kısmının ardından program, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Dönüş Şaş’a teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.