Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM), Nevşehir Barosu, Nevşehir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü iş birliği ile kadına yönelik her türlü eşitsizlik, ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi ve bu yönde farkındalık oluşturmak üzere, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ etkinliği düzenlenecek.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda 25 Kasım 2021 tarihinde düzenlenecek olan etkinlik; NEVÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zehra Çalışkan ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in günün anlam ve önemine dair yapacakları açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Etkinlik kapsamında NEVÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdür Yardımcısı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Veysel Şirvan Çetin “Kadına Yönelik Şiddetin Diğer Boyutu: Flört Şiddeti”, Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü Nevşehir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Sosyal Çalışmacısı Ezgi Erverdi “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Nevşehir İl Eylem Planı Tanıtım Sunumları” ve Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Sema Yurtbilir Yavuz “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukuk” üzerine konuşacak.