Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla 8-12 Mart 2021 tarihlerinde bir dizi program düzenlenecek. 

Bu sene yaşanan dünya ölçekli salgın nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinliğin açılışı 8 Mart’ta günün anlam ve önemine dair Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin konuşması ve NEVÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Çalışkan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

8 Mart’ta Kadınlara Özel Müzik Dinletisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahna Sanatları Bölüm hocalarından klarnette Dr. Öğr. Üyesi Anıl Çelik ve piyanoda Arş. Gör. Furkan Başalan’ın “Kadınlarımıza İthafen” hazırlamış oldukları müzik dinletisi, NEVÜ Youtube kurumsal hesabından 08.03.2021 tarihinde saat: 11:00’da yayınlanacak.  

Kozmetiklerin Kadın Sağlığına Etkileri Başlıklı e-Konferans

Müzik dinletisinin ardından Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Doğum – Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Kocaöz tarafından “Kozmetiklerin Kadın Sağlığına Etkileri” başlıklı e-konferans verilecek.

9 Mart’ta “Pandemi ve Kadın” Başlıklı e-Konferans

Etkinlik kapsamında 9 Mart’ta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Özcan 13:00’da “Pandeminin Kadın Sağlığına Etkileri”, 13:30’da NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum -  Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Aynur Kızılırmak’ın “Pandemide Jinekolojik Kanserler ve Korunma”,  14:30’da NEVÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zehra Çalışkan “Pandeminin Kadın ve Çocuklara Yansımaları: Nevşehir İli Örneği” başlıklı e-konferans verecek.

12 Mart’ta “Kadın ve Hukuk” Başlıklı e-Konferans

Etkinliğin son günü olan 12 Mart’ta ise Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Sema Yurtbilir Yavuz “Kadın ve Hukuk” başlıklı e-konferans verecek.