Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ), yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak tanımlanan merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olmak üzere 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen depremzedelere destek vermeyi sürdürüyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü, Nevşehir Valiliği AFAD onay ve koordinesinde ‘Haydi Nevşehir Birlik Olma Vakti’  isimli yardım kampanyasına verdiği desteğin yanı sıra depremzedelere yönelik “Sıcak Çorba ve Ekmek”  desteği başlattı. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde uluslararası standartlarda hizmet veren NEVÜ Tafana Sosyal Tesislerinde hijyenik şartlarda hazırlanan “Sıcak Çorba ve Ekmek” depremzedelere özel araçlarla ulaştırılmaya başlandı.  

Artçı sarsıntıların sürdüğü,  mücbir sebeplerle elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yaşandığı deprem bölgesine yönelik gıda desteği büyük önem arz ediyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, deprem felaketi ile zorlu kış şartlarında yaşama tutunan depremzedelere “Sıcak Çorba ve Ekmek” desteğini sağlamayı sürdürecek.