Süleyman Çelebi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından, “Vefatı’nın 600. Yıl Dönümünde ve Mevlit Geleneği” konulu panel düzenlenecek.

UNESCO ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 2022 yılı anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan ve halk arasında “Mevlid” olarak anılan Vesîletü’n-Necât’ın yazarı Süleyman Çelebi’yi vefatının 600’üncü yılanda anma etkinlikleri kapsamında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de“Vefatı’nın 600. Yıl Dönümünde Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği” konulu panel düzenlenecek.

07 Ekim 2022 tarihinde saat: 14:00’de NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan panelde; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi ve aynı zamanda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu SOKÜM İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. Adem Öger “UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri ve Süleyman Çelebi”,  NEVÜ Türk Halkbilimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Tek’in ise “Mevlit ve Mevlit Geleneği” üzerine konuşacak.

Panel sonrası ayrıca tasavvuf musikisi dinletisi ve mevlit icrası ile birlikte katılımcılara ikramda bulunulacak.