Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), yeni eğitim-öğretim yılına özel ‘Vefatının 750 Yılında Hünkâr Hacı Bektaş Veli’ temalı afiş hazırladı.

UNESCO tarafından ve T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2021 yılının ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yılı’ ilan edilmesi ve anma etkinlikleri kapsamında  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından 27 Eylül’de yüz yüze başlayacak olan 2021-2022 eğitim-öğretim yılına özel afiş hazırlandı.

Hazırlanan afişte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli kültüründe ‘hayır ve bereketin çağrılıp, şerlerin uzak tutulması’ dilekleriyle zikredilen duaya yer verildi.

Rektör Aktekin: Biz Hazırız ve Büyük Heyecanla Sizleri Bekliyoruz

27 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim – öğretim yılını heyecanla beklediklerini söyleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Sevgili öğrenciler biz üniversite olarak hazırız ve büyük bir heyecanla sizleri bekliyoruz” dedi.

Üniversite olarak yeni eğitim-öğretim yılının sağlıklı ve güvenli yürütülebilmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Küresel ölçekli yaşadığımız salgın nedeniyle yaklaşık iki yıllık bir ayrılıktan sonra artık yüz yüze eğitime başlayabilmekle birlikte siz öğrencilerimizle de bir araya gelebilmenin heyecanını şimdiden hep birlikte yaşıyoruz. Salgın nedeniyle üniversite olarak bizler sizlerden uzak, sessiz bir kampüste ve sizlerde üniversiteniz ile arkadaşlarınızdan uzak kaldınız. İnşallah bu özlem ve hasret 27 Eylül’de yüz yüze başlayacak olan yeni eğitim yılımızla birlikte sona ermiş olacak. Biz üniversite olarak hazırlıklarımızı tamamlayıp gerekli bütün tedbirli alarak, büyük bir heyecanla sizleri bekliyoruz. Siz değerli öğrencilerimizden de aşılarınızı yaptırarak, maske ve mesafe kurallarına uyarak bulaşma ve hastalığa yakalanma riskini en aza indirmek suretiyle salgınla mücadelemize katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Siz değerli öğrencilerimiz ve arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm üniversite ailesi olarak yeni eğitim-öğretim dönemimize sağlıklı ve güvenli bir şekilde başlayarak bu süreci sağlıklı bir şekilde sürdürmek en büyük amacımız.

Vefatının 750. Yılında rahmet ve minnetle yad ettiğimiz, düşünceleriyle bütün insanlığa ışık tutan Hünkâr Hacı Bektaş Veli kültüründe ‘hayır ve bereketin çağrılıp, şerlerin uzak tutulması’ dilekleriyle zikredilen Bism-i Şâh, Allah Allah! Akşamlar hayrola,  Hayırlar fethola, Şerler defola, Müminler ber-murâd ola, Münkirler mâtola, Münafıklar berbâd ola,” duasında olduğu gibi yeni eğitim-öğretim yılımızın da ‘şerlerden uzak olup hayırlara vesile’ olmasını can-ı gönülden temenni ediyor bir kez daha siz değerli öğrencilerimize sağlık ve esenlikler dilerken, saygıdeğer ailelerinize de şahsım ve üniversitem adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.