Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün de üyeleri arasında yer aldığı Anadolu Üniversiteler Birliği öncülüğünde ve Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen,  üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan ‘1. AR-GE Proje Pazarı’ etkinliği başladı.

NEVÜ’den 4 Proje

Üniversite, özel sektör temsilcileri ve bağımsız araştırmacıların bir araya geldiği etkinlikte, ülkenin farklı yerlerinden yaklaşık 350 proje katılımcılarla buluşuyor. AR-GE projeleri için finansal ve teknolojik iş birliklerine de zemin oluşturacak olan etkinliğe NEVÜ’lü akademisyen ve öğrenciler 4 proje ile katıldı.

Rektör Aktekin’den NEVÜ’lülere Tebrik

Açılış dolayısıyla etkinlik alanında bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ proje stantlarını gezerek projeler hakkında bilgi aldı. NEVÜ olarak böyle büyük bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Aktekin, çalışmalarından dolayı akademisyen ve öğrencileri tebrik etti.

NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk, ‘Bir Sanayi Atığının Dört Farklı Alanda Alternatif Malzeme Olarak Kullanımı’ başlıklı projeyle, yine Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk, bölüm öğrencileri Ayşe Eser, Gamze Kamile Keleş ‘Farklı Endüstriyel Atıkların Seramik Sırlarında Renklendirici Olarak Kullanılabilirliği’ başlıklı projeleriyle, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Esin Eylül Çelik, Berna Levent, Emine Kalpaklı ‘Düşük Enerji ile Atık Esaslı Harç Hibrit Harç Üretimi’ başlıklı projeyle, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ganime Beyzanur Var, ‘Atık Tavuk Derilerinden Fonksiyonel Yağ Asidi, Konjuge Linoleik Asid Üretimi’ başlıklı projesiyle etkinlikte yer aldı.