Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Asım Can, NEVÜ-BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) desteğinde gerçekleştirdiği proje ile, ‘Nevşehir Pomzasının seramik sektöründe de kullanılmasının önünü açan’ bir AR-GE çalışmasına imza attı.

NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Asım Can,  Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk danışmanlığında "Pomzanın Seramik Vitrifiye Ürünlerin Sır Bileşiminde Kullanılabilirliğinin İncelenmesi" başlıklı BAP projesini tamamlayarak Kayseri’de endüstriyel üretim yapan bir firmada seramik sağlık gereci sırlarında alternatif bir hammadde olarak pomzanın teknolojik özelliklerini bozmadan, standart testlerden geçerek kullanılabilir olduğunu belirlediler.

Daha çok inşaat sektöründe kullanılan pomza bu proje sayesinde seramik sektöründe de kullanım alanı bularak hem ilgili sektöre hem ilimiz ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak.

Elde edilen pomza katkılı seramik vitrifiye hammaddesinin seri üretimde kullanılması sürecinde halen Kayseri’de bir seramik firması ile ürün geliştirme çalışmaları yapılıyor.