Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “1002-Hızlı Destek Programı” kapsamında yürütülen proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı’nca (TÜBİTAK) desteklenmeye uygun görüldü.

Proje danışmanlıklarını Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan ve NEVÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Y.O. Müdürü Doç. Dr. Selçuk Akpınar’ın üstlendiği ve NEVÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tansel Yazıcıoğlu ile Nevşehir Devlet Hastanesi hekimlerinden Nörolog Dr. Bilge Karaatlı’nın da yer aldığı, Arş. Gör. Özkan Beyaz’ın “12 Haftalık Geleneksel Okçuluk Aktivitesinin Hafif Düzeyde Zihinsel Engelli Ergenlerin Motor Performans ve Yaşam Kalitelerine Etkisi” başlıklı projesi TÜBİTAK’ın destekleri kapsamına alındı.

Proje çerçevesinde, 12-16 yaş aralığında hafif düzeyde zihinsel engelli bireylere 12 haftalık geleneksel okçuluk eğitimi verilerek, eğitim öncesi ve sonrasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne ait Motor Kontrol ve Hareket Analizi Laboratuvarında motor performans ve yaşam kaliteleri ölçümleri ile gelişimlerinin araştırılması hedeflenmekte.