Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda uygulanacak olan en çok tercih edilen ödüllü sınavına Özel Simya Koleji, Özel Bahçeşehir Koleji, Özel Altınyıldız Koleji ve Avanos Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yetkili okul olarak ev sahipliği yapacaktır.

MATFENBURGER ekibi, alanında uzman matematik ve fen bilimleri öğretmenlerinden, akademisyenler ile ölçme değerlendirme uzmanlarından oluşmaktadır. Uzman ekibimiz; soruları yazarken öğrencilerin gerçek yaşam problemleri karşısındaki çözüm odaklı zihinsel becerilerini geliştirmelerini, bilgiyi kullanma yetilerini geliştirerek karar verme mekanizmalarını kullanmayı amaçlayan özel sorulara yer vermektedir. Ekibimiz tarafından hazırlanan sorular günlük hayatla bağlantılı, eğlenceli sorulardır. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan matematik ve fen bilimleri derslerinin “zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki önyargılarını değiştirmeyi; matematik ve fen
bilimleri derslerinin tüm öğrenciler için aslında kolay ve eğlenceli olabileceğini göstermeyi ve bu derslere olan ilgiyi artırmayı hedeflemektedir.

Ulusal Matburger ve Fenburger Yarışmaları’nın amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerilerini ölçmektir. Öğrencilerin matematik ve fen bilimlerine olan olumlu tutumlarını artırarak farkındalık yaratmayı sağlamaktır.

Sınava resmi ve özel okullarda kayıtlı olan 2,3,4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin bulunduğu tüm okullar katılabilir. Yarışmalarda çoktan seçmeli soru türü kullanılmaktadır.

3, 4, 5, 6 ve 7 puanlık, her puan türüne ait 2,3,4 ve 5. Sınıflar da 4’er soru olacak şekilde toplam 20 soru 6,7 ve 8. Sınıflar da 5’er soru olacak şekilde toplam 25 adet soru bulunmaktadır.

Sınav başvuruları için matfenburger.com sitesinden 26 Ocak 2023 - 10 Şubat 2023 tarihleri arasında bireysel başvuru yapabilirsiniz.