Nevşehirli hayırsever iş adamı Ahmet Avlanmaz’ın başkanlığını üstlendiği İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir’de önemli bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.
Nevşehir’de ve il dışındaki üniversitelerde eğitim öğretim hayatını sürdüren öğrencilere iş adamları ve sivil toplum kuruluşları tarafından verilen bursların tek çatı altında toplanıp daha düzenli ve profesyonel bir organizasyonla dağıtılması konusunda girişimlerini sürdüren İlim Yayma Cemiyeti bu konuda epey mesafe aldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cemiyet Başkanı Ahmet Avlanmaz, bu konuda geçtiğimiz aylarda broşürle ve mektuplarla ilimizdeki iş adamlarına, STK’lara ulaştıklarını, onlarında bu konuyla ilgili görüşlerini aldıklarını, İlim yayma cemiyetinin özellikle bu konuda yapmayı planladığı organizasyonu da anlattıklarını dile getirdi.

İlim Yayma Cemiyetinin eski sağlık müdürlüğü binasında faaliyete geçmesiyle birlikte bu organizasyonun daha hızlı ilerleyeceğine değinen Başkan Avlanmaz, “İnşallah cemiyetimiz eski sağlık müdürlüğü binasına geçtiğinde bu konuyla ilgili hızlı bir çalışma içerisine gireceğiz. Yaptığımız çalışmalarda şu ana kadar gördük ki, planladığımız çalışmaya gerek iş adamlarımız, gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarımız oldukça sıcak bakıyor.

Yeni binamızda bu konuyla ilgili personel istihdamı yaparak dijital ortamda ve profesyonel manada bu işi yapmak istiyoruz. Kamuoyunda zaman zaman duyulduğu üzere ihtiyacı olmadığı halde burs verilen öğrencilerin bulunduğu gündeme geliyor. Bizim organizasyonumuzda bu tür sıkıntılar yaşanmayacak. Çünkü dijital ortamda burs verilecek ya da verilen öğrencinin takibi de yapılacak” dedi.