Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Gastronomi Derneği tarafından Pamukkale’de düzenlenen ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ yarışmasından ödüllerle döndü.

Pamukkale Belediyesi tarafından, kent turizmine katkı sunmak amacıyla Gastronomi Derneği İşbirliği ile 'Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası' ülke genelinden önemli isimlerin katılımı ile 16-17 Aralık 2017 tarihinde yapıldı. Dünyaca ünlü aşçıların eğitimler verdiği, workshop çalışmalarının düzenlendiği 'Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası' 2 gün boyunca butik pastacılık alanında figür eğitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalarla devam etti. Ülke genelinden 250 şefin katıldığı etkinliğe gelenlerin 30'u uluslararası yarışmalarda derece alan isimlerden oluştu.

Yarışmaya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini temsilen katılan öğrencilerden; Akın Yürük ‘Kümes Hayvanları’ kategorisinde altın madalya, Kemal Yürük ‘Balık Tabağı’ kategorisinde gümüş madalya, Alihan Kozan, Kemal Yürük ve Yaşar Mete isimli öğrenciler ise ‘Grand Prix (Grup)’ kategorisinde gümüş madalya kazandı.