Taşınabilir  Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Nevşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen Atık Pil Toplama kampanyası ile ilgili olarak  il genelindeki ilk, orta lise müdür ve öğretmenlerinin katıldığı eğitim verildi.
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen eğitim toplantısında TAPproje Sorumlusu Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan, kullanılarak atıl hale geldikten sonra rast gele çevreye atılan atık pillerin ciddi bir çevre kirliliğine yol açtığını belirtti.
Bu noktada atık pillerin çevre adına oluşturduğu ciddi boyutlara ulaşabilen sorunlar karşısında toplumsal bilincin ortaya konulduğunu ve  atık pillerin normlara uygun bir şekilde çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde toplanması yönünde özellikle son yıllarda yerel yönetimlerle işbirliği halinde çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Öz Ulucan, gerçekleştirilen işbirlikleri ile atıl pillerin toplanılması çalışmalarında da önemli başarılar kaydedildiğini aktardı.
Toplanan pillerin bertarafına yönelik açıklamalarda da bulunan Öz Ulucan, okul müdür ve öğretmenlerden atık piller konusunda okul bünyelerinde eğitim çalışmalarının etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.
TAPproje Sorumlusu Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan bu kapsamda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti ve bu işbirliğinin bundan sonraki süreçte daha da geliştirilerek artırılacağına inandığını ifade etti.