NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de mesleki ve teknik eğitim okullarının kapasitesinin artırılması ve daha etkin bir eğitim imkanının verilebilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumlarında Tam Gün Tam Yıl Eğitim uygulamasına ilişkin Yönergenin sıralanmış olan faaliyetlerden bir ya da daha fazlasının yapılmasını planlayan okullarımızın 7. Maddedeki esaslara uygun olarak başvuruda bulunmaları gerekmekte. Okul ve kurum müdürlüklerince, mesleki ve teknik eğitimi daha ileri boyutlara taşımak ve daha çok insanımızın bu eğitimden yararlanmasına imkan sağlamak üzere çevrenin mesleki ve teknik eğitim ihtiyacı, fiziki kapasite, öğrenci-kursiyer potansiyeli, çevre şartları, öğretmen durumu, araç-gereç ve donatım girdileriyle bu kapsamda yapılacak faaliyetin içeriği gibi hususlar dikkate alınarak, okul veya kurumun tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınmasına ilişkin öneriler ağustos ayı içerisinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilir. Okul/kurum müdürlüklerince hazırlanan etkinlik planının uygun bulunması halinde il millî eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine valilik oluru ile kapsama alınma kararı alınır. 
Okul ve kurumun tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınması kararı, bu Yönergenin 8 inci maddesinde belirtilen faaliyetin türüne göre fiilen yapıldığı sürece yürürlükte kalır. Uygulama kapsamında yapılacak etkinlikler her yıl okul/kurumun yıllık çalışma planında gösterilir. Daha önce Tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında olmayan okul ve kurumlar ders yılı içerisinde bu kapsamda bir faaliyet planlamaları durumunda, gerekçeleriyle birlikte faaliyetin başlangıcından en az bir ay önce millî eğitim müdürlüklerine teklifte bulunurlar. Uygun bulunması hâlinde valilik oluru ile tam gün tam yıl eğitim kapsamında etkinliklere başlama izni verilir” denildi.