Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Nevşehir’in Ürgüp İlçesine Bağlı Ortahisar Belde Belediyesi arasında ön protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte NEVÜ’ye bağlı bazı bölümler Ortahisar Beldesinde açılacak. NEVÜ’ye ait bölümlerin Ortahisar’da açılmasına YÖK’ten de onay çıktı.

Rektör Bağlı ve Başkan Genç Ön Protokole İmza Attı

Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç beraberinde Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti. RektörBağlı ve Belediye Başkanı Genç, NEVÜ’ye bağlı bazı bölümlerin Ortahisar Beldesinde açılmasına yönelik çalışmalar ve gelinen son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Bağlı ve Başkan Genç daha sonra NEVÜ Nevşehir Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde bulunan bazı bölümlerin Ortahisar’da açılabilmesi için mülkiyeti Ortahisar Belediyesine ait binanın tahsisine yönelik ön protokole birlikte imza attı.

YÖK’ten Ortahisar’daNEVÜ’ye Bağlı Bölümlerin Açılmasına Onay

İmza töreninde konuşan RektörProf. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Ortahisar Beldesinde açılacak bölümlere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığından onay çıktığının müjdesini verdi.

Bağlı, “NEVÜ olarak şehrimizin turizm alanında şirin beldelerinden biri olan Ortahisar Beldesinde üniversitemiz Nevşehir Meslek Yüksekokulunda bulunan bazı bölümler ile açmayı planladığımız bölümler hakkında YÖK’e başvuruda bulunduk. YÖK tarafından yaptığımız başvuru kabul edildi. İnşallah 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Nevşehir MYO bünyesinde; Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığ4ı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı İkinci Öğretim, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları İkinci Öğretim, Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programlarımızı Ortahisar Beldemizde açmış olacağız.

Üniversitemiz bölümlerinin açılabilmesi için bina tahsisi ve diğer hususlarda destek veren Sayın Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ortahisar Beldesinde NEVÜ’ye ait bölümlerin açılacak olmasından dolayı büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Genç ise, “Sayın Rektörümüz Kasabamızda üniversiteye ait bölümlerin açılmasına yönelik taleplerini bizlerle paylaştığında büyük heyecan ve mutluluk duyduk. Çünkü Kasabamız sahip olduğu turizmin yanı sıra artık adını Üniversiteleşmeyle de duyurmuş olacak. Diğer taraftan ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz kasabamızda okuyacak. Bu da bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı. Bu bağlamda Sayın Rektörümüze ve yönetimine Kasabamıza kazandırdıkları bölümler ve gayretlerinden dolayı şahsım ve kasabam adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.