3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinleri kapsamında Özel Eğitim gereksinimi olan öğrenciler ve normal gelişim gösteren anasınıfı öğrencilerinin bütünleştirme faaliyetleri amacıyla Özel Eğitim Anaokulu ve 50.Yıl Anaokulu arasında yapılan "Aynı Bahçenin Farklı Çiçekleriyiz" projesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 7 farklı atölyede çocuklar ortak çalışmalar gerçekleştirdiler.

▪️sanat etkinlikleri atölyesi 
▪️alçıdan figür boyama atölyesi
▪️t-shirt boyama ve tasarım atölyesi
▪️seramik atölyesi 
 ▪️yumurta ve 3 boyutlu materyaller boyama atölyesi 
▪️fen ve doğa etkinlikleri atölyesi 
 ▪️ orff atölyesi 

Atölye çalışmalarının ardından Nevşehir Özel Eğitim Anaokulunda yapımını tamamlanan; Duyu Bütünleme Atölyesi açılışı gerçekleştirildi.
 Nevşehir Özel Eğitim Anaokulu öğretmeni Büşra Gümüş'ün katkılarıyla hazırlanan atölyenin açılışını İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Memet Polat gerçekleştirdi.

Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Kenan Tekin  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü bizler "Sevgi Günü" olarak adlandırıp kutluyoruz. Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden kanatsız meleklerimizin bu özel günde normal gelişim gösteren yaşıtları ile beraber etkinlikler yapmasını, oyunlar oynamasını birbirleri ile arkadaş olmalarını sağladık. 
 

Ayrıştırma ve ötekileştirmemin yerini bütün çocukların birbirini farklılıkları ile kabul ettiği bütünleştirme etkinliklerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günde okulumuza gelerek öğrencilerimizin hepsiyle tek tek ilgilenen, tüm sınırlarımızı ziyaret eden İl Müdürümüz Sn. Memet Polat'a, proje ortağımız 50.Yıl Anaokulu Müdürü Sn.Meliha Çelik'e ve etkinliklerde emeği geçen tüm eğitimcilere teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.
 

Gün boyu süren etkinlikler sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat; ; Özel eğitim gereksinimini olan çocuklarımızın her zaman yanındayız ve elimizden gelen katkıyı çocuklarımız için sunmaya hazırız, diyerek etkinlikte emeği geçen kurum idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.