Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 4. Sınıf öğrencilerine yönelik pedagojik formasyon eğitimi düzenlenecek.
Üniversiteye bağlı fakültelerden mezun ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 4. sınıfta okuyacak öğrenciler ile Açık Öğretim fakülteleri 4. sınıf öğrencilerine ve diğer üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerine yönelik olarak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı düzenlenecek. Program Güz dönemi ve Bahar dönemi olarak iki aşamada gerçekleşecek.
Üniversite 2017-2018 Pedagojik Formasyon Dönemi için ön başvurular başladı. Ön başvurular online olarak 27 Temmuz-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak.
Kayıtlar öncelikle web sitesi üzerinden alınacak. Daha sonra başvuru talebine göre formasyon açılacak bölümler ve kontenjanları belirlenerek kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 18 Ağustos 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi web sitesinde yayınlanacak. Kesin kayıtlar 21 Ağustos-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Formasyon ücreti, 2 bin 054 TL olup iki taksit olarak ödenecek. 1. Taksit tutarı ( bin 027 TL) kesin kayıt sırasında, 2. Taksit tutarı ( bin 027 TL) ise Bahar dönemi ders kayıtları haftasında ödenecek.
Sadece linkte belirtilen bölümlere başvurular alınacak. Kontenjan fazlası başvurularda öncelikle öğrencilerin diploma notuna (Diploma notları 4’lük sisteme göre girilecek, çeviri tablosu olarak da YÖK’ün çeviri tablosu dikkate alınacak) sonrasında genel ağırlıklı not ortalamasına bakılacak. Eşitlik olması durumunda ise öğrencilerin doğum tarihi günümüze en yakın olanlara öncelik verilecek. Kesin kayıtlar yapılırken girdiğiniz bilgiler doğrultusunda tarafınızdan belgeler istenecek. Bilgilerin belgelerle uyuşmaması veya geçerli olmayan belgeler tespit edilmesi durumunda kaydınız geçersiz sayılacak. Programla ilgili her türlü açıklama, duyuru internet sitesinden yapılacak.