Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci'nin açıklaması şöyle;

"Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 12/02/2020 tarihinde yaptığı 5 yıllık promosyon anlaşmasıda, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünün 15/10/2021 tarihinde yaptığı 5 yıllık promosyon anlaşmasıda değişen piyasa şartları ve artan enflasyon oranları karşısında geçerliliğini yitirmiştir.

Öngörülemeyen şartların altüst ettiği piyasa koşulları artan enflasyon ve diğer değişkenler yapılan anlaşmaları yukarı yönde çalışan lehine revize etmeyi mecburi hale getirmiştir. Bu hususun gerçekleşmesi kamu çalışanının en büyük beklentisdir.

Nasıl ki  yapılan  ihaleler değişen piyasa koşulları nedeniyle yukarı yönlü yüklenici firma lehine revize ediliyorsa, nasıl ki piyasa koşulları gereği asgari ücret ve diğer ücretlere yukarı yönlü iyileştirmeler yapılıyorsa geçmiş dönemde yapılan promosyon anlaşmaları içinde kamu çalışanı lehine iyileştirme yapılabilir. Bunun için biraz iyi niyet biraz gayret yeterlidir.

Mevcut şartlar bankalar lehine olumlu koşullar doğuruken kamu çalışanını mağdur etmiştir. Birçok banka %500 civarında kar ettiğini bilançolarında ifade etmektedir.

Kısacası promosyon anlaşmalarının güncellenmesinin elzem olduğu ortadadır. Güncelleme yapmak için bankalar ve taraf olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörüğümüze çağrıda bulunuyorum."