Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 20 Kasım 2022 Pazar günü tek oturumda yapılacak olan ‘Akademik Personel ve Lisansüstü Giriş Sınavı (2022-ALES/3)’e girecek tüm adaylara başarılar diledi.

Sınav günü Nüfus Müdürlüklerinin 07.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet vereceğini söyleyen NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, sınava girecek adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağından dolayı sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binalarında hazır bulunmalarına yönelik uyarıda bulundu.

Rektör Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı 20 Kasım 2022 Pazar günü Nevşehir İl Merkezinde yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü  Giriş Sınavı (2022-ALES/3) tek oturumda gerçekleştirilecek. Nevşehir İl merkezde 2 binada 392’si kadın aday ve 264’ü de erkek aday olmak üzere toplam 656 adayın gireceği sınavımızı 27 salonda ve 81 personel eşliğinde gerçekleştireceğiz.

Sınava girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 20 Kasım 2022 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecektir. ‘Geçici Kimlik Belgesi’ dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin ayrıca sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personeline, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ve bina ile sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.