Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Vaşington Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Zeliha Tufan Koçak moderatörlüğünde, ABD’de NEVÜ adına lisansüstü eğitim görmekte olan YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme) bursiyerleri ile buluştu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ABD MEB Vaşington Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Zeliha Tufan Koçak’ın davetiyle, 1416 sayılı kanun çerçevesinde MEB tarafından NEVÜ adına ABD’de doktora eğitimi almaya gönderilen YLSY bursiyerleriyle online toplantıya katıldı. Toplantıya ayrıca doktorasını aynı bursla 2019 yılında İngiltere’de tamamlamış olan NEVÜ YLSY Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri de katıldı.

Toplantıda University of Central Florida’da doktora sonrası araştırmalarına devam eden YLSY bursiyeri Şahin Güllü çalışmakta olduğu Güneş Enerjisi Depolama Projesi hakkında bilgi verdi. YLSY bursiyeri Elif Nagihan Gökbel ise Thomas Jefferson University’de devam ettiği Yenidoğan Hemşirelerine Verilen İnteraktif Online Ders Projesi’ni anlattı. Tüm bursiyerlere yurda dönüşlerinde NEVÜ’nün sağlayacağı imkan ve olanaklar konusunda bilgi verildi. Ayrıca bursiyerlerin bilgi ve becerilerini en etkin şekilde kullanabileceği olası projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.