Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık ve değerlendirme toplantıları kapsamında, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmalarıyla bir araya geldi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Birimi tarafından düzenlenen ‘Öğrenci Kulüp ve Toplulukları Bilgilendirme – İstişare Toplantısı’na; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümit Eğribaş, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, salgın sürecinin yaşamın her alanında olduğu eğitimle birlikte özellikle öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve benzeri birçok alandan uzaklaşmasına sebebiyet vererek moral ve motivasyonlarını da önemli ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi.   

Aktekin, “Bildiğiniz üzere yeni eğitim-öğretim yılımıza bu sene öğrencilerimizin de aramızda bulunmasıyla birlikte yüz yüze başlamış olacağız. Geçtiğimiz yıl dünya ölçekli başlayan ve devam eden salgın insanoğlunun hayatının her alanı etkilediği gibi eğitim-öğretim hayatını da olumsuz etkiledi. Özellikle öğrenim gören öğrencilerimiz bu süreçten büyük ölçüde etkilenerek yüz yüze eğitimden, okullarından, siz hocalarından, arkadaşlarından ve sosyal çevrelerinden uzak kaldılar. Bizim de üniversite olarak akademik, entelektüel, sanatsal, psikolojik, duygusal, fiziksel ve benzeri konular üzerinde kendilerine destek olacak yeni dönem için güzel işler yapmamız çok önemli. Öğrenci Kulüp ve Topluluklarımıza da bu anlamda büyük işler düşüyor. Sizlerin de sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve diğer faaliyetlerinize daha fazla önem vermenizi bekliyoruz. Çünkü sizlerin kulüp ve topluluklar olarak yapacağınız faaliyetler eğitim-öğretim faaliyetleri kadar önemli. Üniversite yönetimi olarak biz öğrencilerimize moral ve motivasyon verecek her türlü faaliyet ve etkinliklerinizi imkanlarımız doğrultusunda bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. ” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından toplantı, öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmanlarının istek ve taleplerini dile getirerek yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler vermeleri ile sona erdi.