Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 03 Temmuz 2022 Pazar günü yapılacak olan “Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS)’na girecek adaylara başarılar diledi.

Sınav günü Nüfus Müdürlüklerinin 07.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet vereceğini söyleyen NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, sınava girecek adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağından dolayı sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmalarına yönelik uyarıda da bulundu.

Rektör Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS), 03 Temmuz 2022 Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek. Saat 10:15’de başlayarak 135 dakika sürecek olan sınava Nevşehir İl merkezinde 754’ü kadın aday ve 590’ı da erkek aday olmak üzere toplam 1344 aday girecek. 4 binada ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştireceğimiz sınavda ayrıca 180 personel de görev alacak.

T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki nüfus müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 03 Temmuz 2022 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak. Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecektir.

Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgeleri’ ile sınava girebileceklerdir. ‘Geçici Kimlik Belgesi’ dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir” dedi.

Rektör Aktekin ayrıca sınava girecek tüm adaylara başarılar dilerken, sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı personellerine teşekkür etti.