Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün NEVÜ öğrencilerine yönelik Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’nin girişine kurduğu bilgilendirme standını ziyaret etti.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Güvenlik, Narkotik ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personelinin, NEVÜ öğrencilerine çeşitli konularda bilgi verdiği ve broşür dağıttığı standı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aktekin, emniyet personelinden bilgi aldı.

Mersin Mezitli'de Polisevine yapılan menfur terör saldırısını ve arkasındaki hain güçleri kuvvetle kınadığını ifade eden Rektör Aktekin, “Hain saldırıda Mersin Polisevi Şube Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sedat Gezer'e Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimiz, terörle bir yere varacaklarını sanan kuklalar ve kuklacılara tarih boyunca derslerini vermiş, vermeye de devam edecektir” dedi.

Öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini daha huzurlu ve güvenli bir şekilde sürdürmelerinin önemini belirten Rektör Prof. Dr. Aktekin, bilgilendirme faaliyetlerini yürüten emniyet personeline teşekkür etti.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Güvenlik, Narkotik ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli ayrıca, öğrencilerin herhangi bir sorun ve talepleri olması halinde emniyet birimlerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, kendilerine not defteri, kalem, anahtarlık, kek ve meyve suyu ikramında bulunarak, bilgilendirme ve önleme faaliyetlerine yönelik hazırlanan ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ konulu uyarıcı broşürler dağıttı.

Bilgilendirme standı 30 Eylül 2022 tarihine kadar her gün NEVÜ merkez kampüs girişinde öğrencileri karşılamaya devam edecek.