Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde görev yapan akademisyenler ile çevrim içi toplantı gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve fakültede görev yapan akademisyenler katıldı.

Akademisyenlerin çalıştığı alanlar, yürüttükleri ve planladıkları proje ve çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Aktekin, pandemi ile beraber dünyanın farklı bir süreçten geçtiğini belirterek “bu sürecin sonunda şekillenecek dünyaya entelektüel olarak hazırlıklı olmalıyız” dedi. Pandemi süreci sonunda her alanda yeni ve farklı sistem inşa edileceğinin görüldüğünü belirten Rektör Aktekin,  “büyük bir medeniyetin evlatları olarak bu sürece edilgen nesneler olarak değil etkin özneler olarak müdahil olmak için yapacağımız çalışmalarla bu sürecin insanlığın hayrına olacak şekilde sonuçlanması için katkıda bulunmalıyız” diye konuştu.

Pandemi döneminde öğrencilerin eğitimi konusunda akademisyenlere daha fazla sorumluluk düştüğünü, bu süreçle ilgili daha fazla akademik çalışmalar yapılması gerektiğini ve bu döneme ilişkin farklı bir anlayış ve paradigma değişikliği ile yaklaşılmasının önemini belirten Rektör Aktekin, üniversitelerin toplumun bir parçası olduğunu, akademik camiaya hitap eden çalışmaların yanı sıra toplum geneline hitap eden çalışmaların da arttırılması gerekliliğini vurguladı. Prof. Dr. Aktekin, bu anlamda yapılan ve yapılacak akademik çalışmalar ve projelerin hem ulusal ve uluslararası hem de bölgesel ve üniversite-şehir, üniversite-sanayi işbirliğine dönük olmasının önemini kaydetti.

Dijital imkanlar ve sosyal medyanın pandemi dönemindeki kullanımı ile ilgili değerlendirmede de bulunan Aktekin, dijital imkânlar ve sosyal medyanın etkin ve verimli kullanıldığında önemli toplumsal sonuçları olduğunu, sosyal medyanın geniş kitlelere ulaşma aracı olarak yaptığımız çalışmaların toplumla paylaşılması noktasında önemli imkanlar sağladığını ifade etti.

Toplantıya katılan NEVÜ Eğitim Fakültesi akademisyenleri de çalıştıkları alanlar, yürüttükleri ve planladıkları ulusal ve uluslararası çalışma ve projeler hakkında bilgi vererek, yaptıkları çalışmalara yönelik olarak üniversite yönetiminin sağladığı desteklerden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür ettiler. Toplantıda görüş ve önerilerini belirten NEVÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde görev yapan akademisyenlere teşekkür eden Rektör Aktekin, Rektörlük olarak iletişim ve işbirliği kanallarının her zaman açık olduğunu, akademik ve idari personelin görüş, öneri ve isteklerini kendilerine her zaman iletebileceklerini belirtti.