Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

NEVÜ Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı’nda; Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suad Başbuğ, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Rıdvan Canbaz ve Öğr. Gör. Kutay Cüneray, Yüksekokul Sekreteri Mahmut Alparslan Göncü ile Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, endüstrinin ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün karşılanması açısından Meslek Yüksekokullarının yeri ve önemine değindi.

Aktekin, “Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’ün yeni vizyonuyla birlikte mesleki eğitimde geleceğin mesleklerinin ve yeni mesleki eğitim modellerinin belirlenmesinde, esnek meslek profillerinin oluşturulmasında ve bu yönde öğrencilere gerekli becerilerin kazandırılmasına yönelik stratejik çalışmalar yürütmekte. Bu kapsamda üniversite olarak biz de, üniversite-şehir ve üniversite-sanayi iş birliklerine büyük önem vermekle birlikte iş gücü piyasasını takip ederek ve kendi mezunlarımızın istihdamını izleyen yönetim anlayışıyla eğitim-öğretimimizi sürdürüyoruz. Burada siz değerli akademisyenlerimize de mesleki eğitimin niteliğinin arttırılması ve üniversite-sanayi iş birliğinde daha somut adımlar atılması noktasında büyük görevler düşmekte.

Diğer taraftan ailelerin bizlere birer emaneti olan öğrencilerimizin eğitimine de büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin alan dersleri ile birlikte alan dışında da kendilerini sosyo-kültürel anlamda geliştirecek her türlü faaliyetleri de destekliyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra da YÖK’ün ve üniversitemizin belirlediği mevzuat ve hedefler doğrultusunda güzel ve başarılı çalışmalara hep birlikte imza atacağız” diye konuştu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suad Başbuğ’un yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdiği ve öğretim elemanlarının da istek ve taleplerinin alındığı toplantı Rektör Aktekin’in TÜBİTAK projelerinde, sınav programı ve ders programı otomasyonlarına katkı sunan öğretim elemanlarına teşekkür belgelerini vererek kendilerini tebrik etmesiyle sona erdi.