Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bugün başlayan 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin ilk gününde öğrencilerin ve ailelerinin heyecan ile mutluluklarına ortak oldu.

NEVÜ Merkez Kampüsü girişinde öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir buçuk yıla yakın bir süredir uzaktan eğitim sürecinin ardından öğrencilerle bir araya gelerek yüz yüze eğitime başlıyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Aktekin, “Öncelikle yeni – eğitim öğretim yılımızın tüm öğrencilerimiz, aileleri ve tüm akademik camiamız için hayırla vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün üniversitemize gelen öğrencilerimiz ve aileleri kadar bizler de heyecanlı ve mutluyuz. Çünkü salgın nedeniyle geçtiğimiz eğitim-öğretim yılımızı öğrencilerimizden uzak ve boş bir kampüste tamamlamak zorunda kalmıştık. İnşallah üniversite olarak aldığımız tedbirlerle birlikte sevgili öğrencilerimizin de aşılarını yaptırarak gerekli tedbirlere riayet etmeleri halinde sorunsuz bir eğitim – öğretim yılı geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Aktekin devamında “Üniversite olarak en büyük hedefimiz başta vatanını, milletini seven, sahip olduğu değerlerle birlikte ülkesini daha ileri konuma taşımak için çalışan, alanında donanımlı, üretken ve nitelikli nesiller yetiştirmek. Bunun için de öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması noktasında donanımlı kadromuz ve en güncel teknolojiye sahip alt yapımız ile birlikte elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz.  Ben bu vesileyle bir kez daha tüm öğrencilerimize ve ailelerine üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Öğrenciler ve aileleriyle bir süre sohbet ederek kendilerinin istek ve taleplerini de dinleyen Rektör Aktekin, daha sonra üniversite kampüsü girişinde Nevşehir Belediyesi, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının ve topluluklarının kurduğu stantları ziyaret etti.