Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileriyle uyum programı kapsamında düzenlenen tanışma ve kaynaşma toplantısında bir araya geldi.

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda Tarih Bölümü tarafından düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kürşat Koçak, Tarih Bölüm öğretim elemanları, bölüm birinci ve ikinci sınıf öğrencileri katıldı.

Öğrenciler ile bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini de dinleyen Rektör Aktekin,  kendilerine derslerine çok çalışarak belirledikleri hedefleri doğrultusunda üniversiteden topluma ve millete yararlı birer bireyler olarak mezun olmaları yönünde tavsiyede bulundu. Rektör Aktekin,  özellikle üniversite bünyesinde faaliyet gösteren kulüp ve topluluklara üye olmalarının ve düzenlenen etkinliklere katılmalarının kendilerinin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Rektör Aktekin, üniversite tarafından düzenlenen ve düzenlenecek her türlü etkinliği üniversitenin kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden takip edebileceklerini de sözlerine ekledi.

Ayrıca her şehrin sahip olduğu kültürüyle, medeniyetiyle, müzeleriyle, sosyal - ekonomik yapısıyla insanlara farklı değerler öğrettiğine değinen Rektör Aktekin, öğrencilere Kapadokya’yı gezerek, görerek ve deneyimleyerek öğrenmeleri yönünde de tavsiyede bulundu.