Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Aktekin mesajında şunları ifade etti;

"23 Nisan,  bir milletin güçlü iradesi ile neler yapabileceğinin en veciz ve tarihi örneklerinden biridir. 

23 Nisan 1920’de  büyük bir coşku, umut ve dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), işgalci düşmanlara karşı milli mücadelemizi başarıyla yönetmiş, milli bağımsızlık mücadelesini kazanan dünyadaki tek meclis olması itibarı ile de  'Gazi Meclis' mertebesine haiz olmuştur. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Önderi, ilk TBMM Başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuk bayramı olarak Türk ve dünya çocuklarına armağan edilmiştir. 

Bugün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin resmi bayramları olmasının yanı sıra Kosova Cumhuriyetinde "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" olarak da kutlanmaktadır.

Kendi çocuklarına ve dünya çocuklarına bayram armağan eden ilk ve tek millet olan Büyük Türk Milletinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yakın gelecekte tüm Türk Dünyası’nın milli bayramı olması temennilerimle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, Milli Egemenliğimiz ve İstikbalimiz uğruna mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. " dedi.