Açılış konuşmasını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun yaptığı panelde konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasında insan olmanın yakışır bir standardı Kürtlere sunan tek ülke olduğunu söyledi.

Rektör Bağlı, “Teknolojide, üretimde, siyasal sorunlarda ve pek çok alanda büyük sorunlarımız var. Hepsinin farkındayım ve kabul ediyorum. Fakat dünyada bizim zannettiğimizden çok daha büyük ve derin bir kriz var. İnsanlık adına derin bir problem var. Bizden batılılar ne istedi şimdiye kadar? Bize dediler ki siz demokrasi standardını yükseltirseniz, biz sizinle birlikte medeni çağdaş dünyanın onurlu birer bireyi olarak insanlık için yeni değerler üretebiliriz. Biz 200 yıl boyunca demokrasi standardımızı yükseltmek istedik. Ama batı bizim ülkemize zarar veren terör örgütlerine sahip çıkıyor. Örneğin FETÖ. Avrupa’nın bazı ülkeleri FETÖ üyelerine sahip çıkıyor. Onları önemli yerlere getiriyorlar. Veya PKK terör örgütü. Bir Kürt olarak söylüyorum. Bu PKK denilen katil, affedersiniz it sürüsü örgüt bizi temsil etmiyor. Batılılar bizi hiçbir şekilde Kürt olarak muhatap almıyor ama elinde bir silah olan cani birisini Kürt olarak kabul ediyorlar. PKK’lı olmadan Kürt olamıyor muyuz? Niye çünkü biz Türkiye’yi seviyoruz. Türkiye bu coğrafyada insan olmanın yakışır bir standardı Kürtlere sunan tek ülkedir. Batı ise Türkiye’nin Kürtlere düşmanlık ettiğini göstermektedir. Dolayısıyla Batı’nın insanlık için ortak değer üretme imkanları yok artık” ifadelerini kullandı.

“İslam Medeniyeti, İlim Medeniyetidir”

Rektör Bağlı İslam medeniyeti hakkında, “İslam medeniyeti ilim medeniyetidir. İslam medeniyetinin kendine özgü en belirgin niteliği, kuşkusuz ‘ilim’ kavramıdır” diyerek kendi değerlerimize sahip çıkmamızı ve o yüzden Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “2019 Fuat Sezgin Yılı” için müteşekkir olduğunu da sözlerine ekledi.

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ın da panelist olarak katıldığı programın ardından, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi “Prof. Dr. Fuat Sezgin Okuma Salonu”nun açılışı gerçekleşti.