Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Filiz Kılıç'ın görev süresinin 19 Eylül'de bitmesine rağmen imza attığı yeni uygulamalar halk tarafından tepki çekmeye devam ediyor.

19 Eylül tarihinde görev süresi bitmesine rağmen, rektörlük seçimlerinin kalkışma dolayısıyla yapılamaması üzerine , Yeni Rektör ataması yapılana kadar görevine geçici olarak devam eden Prof. Dr. Filiz Kılıç kamuoyundan sessiz sedasız üniversitede gider ayak görevlendirmeler yapmaya devam ediyor.

Son olarak üniversiteye iki rektör yardımcısı görevlendiren Filiz Kılıç'ın attığı her adımı hatta köşesinden girdiği her fotoğraf karesini basına servis etmesine rağmen bu görevlendirmeleri hem basından hem de Nevşehir kamuoyundan saklaması ise akıllara yeni soru işaretleri getirmeye devam ediyor. Kılıç'ın sessiz sedasız görevlendirdiği rektör yardımcılarının ortak özelikleri ise eğitim fakültesinde çalışmaları ve Nevşehirli olmamaları.

Prof. Davut Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Köçer'i rektör yardımcısı olarak görevlendiren Rektör Kılıç'ın bazı fakülte ve meslek yüksek okullarına da idari görevlendirme yaptığı da üniversitede konuşulanlar arasında.

Kılıç'ın geçici olarak yönettiği bir kurumda etik olmayan davranışlarına ne zamana kadar devam edeceği bilinmezken, üniversite personelinde ise bu görevlendirmelerin her geçen gün artan huzursuzluğu artırdığı ise tüm kamuoyunun ortak görüşü olmuş durumda.