Rektörümüz ‘Engelliler Günü’ Kapsamında Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi
05/12/2014

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Nevşehir’de engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum dernekleri ile rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, ilk ziyaretini beraberinde Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Zeliha Lebleci ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Savaş Kurtuluş Çevik ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şubesine gerçekleştirdi. Ziyaretlerinde kendilerini Dernek Başkanı Ekrem Altıntaş karşıladı.

Dernek ve çalışmalar hakkında bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Başkan Altıntaş ile engellilere yönelik  yapılabilecek ortak projeler hakkında görüşmelerde bulundu.

Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şubesini ziyaretlerinin ardından Rektörümüz ve beraberindekiler Özel Kapadokya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine geçti. Merkezi gezerek incelemelerde bulunan Rektörümüz Merkez Müdürü Arif Sertkaya’dan merkezde eğitim ve fizyoterapi gören özel insanlar hakkında bilgi aldı.

Rektörümüz daha sonra Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Hülya Belirir ile görüşen Rektörümüz, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rektörümüz, Dernek Başkanı nezdinde tüm emeği geçenleri gönüllülük esasına dayalı olarak mukaddes bir görev üstlenmelerinden dolayı kendilerini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Rektörümüz ziyaretlerinde ayrıca Üniversite olarak, gerek üniversite içerisinde gerekse üniversite dışında engellilere yönelik yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirtti.