Toplumsal eşitsizliklerin küresel bir sorun olduğu günümüzde, kadınların eşit olarak ülkelerinin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatlarına katılmaları, tüm toplumların en öncelikli ihtiyacı olarak görülmelidir. Bir ülkenin tam ve eksiksiz kalkınmasının, dünyada refahın ve barışın elde edilmesinin, kadınların erkeklerle eşit şartlarda, her alanda azami katkıları ile sağlanabilir.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmek, kadınların güçlenmelerine, aynı zamanda kadınların hayatlarını etkileyen tüm kararlara tam olarak katılmalarına destek sağlamak, toplumun her kademesinin asli sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır. Bu bağlamda kadınların eşitlik, adalet ve barış için bir araya gelmelerinin başlangıcını temsil eden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların toplumdaki konumunun güçlendirilmesi adına çok büyük bir öneme sahiptir.

Bu vesile ile tüm dünya kadınlarının hak ve özgürlükleri adına hatırlatıcı bir öneme sahip olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, kadınların tüm toplumlarda hak ettikleri yeri almalarını temenni ederim.
 
Prof. Dr. Filiz Kılıç
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü