Nevşehir Üniversitesinin adının 7 Kasım 2013’te resmi gazetede yayınlanan kanun gereğince Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi üzerine tabela ve levhalarda isim değişliğine başlandı.

Üniversitemizin isminin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi nedeniyle üniversitemiz ana yerleşke girişi ve Rektörlük Binasında yer alan ‘Nevşehir Üniversitesi’ tabelaları sökülerek yerlerine ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ yazılı tabelalar takıldı.

İsim değişliği nedeniyle gerçekleştirilen çalışmaları yerinde bizzat takip eden ve sürecin kısa sürede tamamlanacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  yeni isim ile yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.  Rektör Kılıç, “Bilindiği gibi üniversitemizin ismi 7 Kasım 2013’te resmi gazetede yayımlanan kanun gereğince Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirildi. Bu kapsamda başta üniversitemiz ana yerleşke giriş kapısı ve rektörlüğümüz girişinde bulunan tabelalarda yeniliğe gittik. Bu isim değişikliği sürecisini en kısa sürede tamamlayacağız. Yeni ismimiz ile birlikte eğitim-öğretimimize devam ederken,  yeni projeler de üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

‘Hacı Bektaş Veli Enstitüsü İçin Girişimlerde Bulunduk’

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesinin isminin Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesinin yanı sıra üniversite bünyesinde ‘Hacı Bektaş Veli Enstitüsü’ kurmak için de girişimlerde bulunduklarını söyledi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Hacı Bektaş Veli bizim bölgemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri. Onun adını taşıyan bir enstitünün gerekliliğini her zaman dile getiriyorduk. Bu isim değişikliği ile birlikte bunu hızlandırdık ve geçen hafta itibariyle senato toplantımızda da bunu kararlaştırarak YÖK'e gönderdik. Bu talebimiz YÖK tarafından değerlendirilip Bakanlar Kuruluna gidecek. Talebimizin Bakanlar Kurulunda da olumlu olacağını düşünüyoruz. Üniversitemiz bünyesinde Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsünün en kısa zamanda kurulacağı kanaatindeyiz. Bu enstitü marifetiyle de Hacı Bektaş Veli'nin Türk kültürüne, tarihine ve inanç sistemine getirdiği değerleri, daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Böylece Hacı Bektaş Veli'yi anlama adına çok daha doğru ve daha objektif çalışmalar yapıp zaten bütün dünyaca tanınan bu değerin hak ettiği yere gelmesine katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.