Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar Kasabasında, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı faaliyet göstermekte olan, Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Erkek Kur’an Kursu, 2020 yılı içerisinde 45 hafız mezun ederek büyük bir başarıya imza attı.

Konuyla ilgili fib habere açıklamalar yapan Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Ömer Faruk Belada, Diyanet İşleri Başkanlığımızca  2020 yılı içerisinde yapılan 3  Hafızlık tespit sınavında da öğrencilerimiz üstün başarılar elde ettiler. Ocak ayı sınavında 22 hafız, Temmuz ayı sınavında 6 hafız, Eylül ayı sınavında 17 hafız olmak üzere toplam 45 öğrencimiz hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

Nevşehirimiz ve memleketimiz adına bu güzel haberi paylaşmak bizlere kıvanç veriyor. Bu vesileyle, emeği geçen tüm hocalarımıza fedakar personelimize ve hafız yavrularımızın yetişmesinde katkısı olan tüm hayırseverlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum dedi. Önümüzdeki dönemde  Kız Kur'an Kursumuzdan da hafizeler mezun etmeye başlayacaklarını ifade eden Belada, geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızın küçük yaşlarda Kuran ahlakıyla bezenip yetişmeleri için daha çok çalışıp daha fazla gencimize ulaşmak istiyoruz ve bu yolda tüm hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz dedi. Karapınar Kasabasında  Erkek Kur’an Kursunda 220 Kız Kur'an Kursunda 180 kız olmak üzere toplam 400 öğrenci Kuran eğitimi alıyor.