İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hayata Gülümse" isimli eğitim semineri Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı ASLANHAN tarafından gerçekleştirildi.

“Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan”10.10,2017” tarihinde Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Konferans Salonu’nda 1200 öğrencimize “Sınav Motivasyonu ve Kaygısı”, Acıgöl Belediyesi Konferans Salonu’nda velilere “Okul Başarısında Anne Babanın Rolü” ve H.Avni İncekara Fen Lisesi Konferans Salonu’nda Nevşehir İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Geneli Okul Müdürlerine “ Etkili İletişim”  konulu Konferans” verdi.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Konferans Salonu’nda saat 10:00’dadüzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Nevşehir Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Mehmet SÜRÜCÜ,Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Konferansın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, Medeniyetler Diyarı İlimizde anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmaktayız. Bize emanet edilen yarınlarımız, geleceğimiz ve geleceğimizin teminatı olan gençleri hayata hazırlamak ve bir ufuk kazandırmak üzere bu motivasyon seminerini düzenledik. Temel amacımız gençlerimizi nitelikli ve mutlu bireyler olarak yetiştirip, geleceğe hazırlamaktır. Gençlerimizi dünyaya yön veren liderler olarak yetiştirerek ufkuve hedefi olan bireyler olmalarını sağlamak 2023 Türkiye Vizyonu’na katkı sağlayacaktır.Bu ve yapılmasını planladığımız buna benzer etkinliklerin ilimize ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni eder, katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim” dedi. Sayın Sıtkı ASLANHAN seminere katılan öğrencilere başarının önündeki engeller, hayatımızı olumsuz etkileyen alışkanlıklarımız ve motivasyon  konusunda bilgiler verdi.

Acıgöl Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 13.30’dadüzenlenen programa Acıgöl Kaymakamı Sayın Mehmet Erdem AKBULUT, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR,Strateji Geliştirme Şubesi Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur ÇATKILI, Acıgöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat ÇAKAR ve veliler katıldı.Seminerine, hayattan ibretlik öykülerle başlayan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, özellikle internet bağımlılığı konusuna dikkat çekti. İnternet oyunları yüzünden yeni nesil çocukların gelişiminin olumsuz etkilendiğini ifade eden Aslanhan ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
H.Avniİncekara Fen Lisesi Konferans Salonu’ndasaat 16:00’ dadüzenlenen “ Etkili İletişim”  konulu konferansa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Nevşehir İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Geneli Okul Müdürleri katıldı.   Tüm insanlara sevdiklerine sımsıkı sarılmalarını, bugün hayatta olanların her an olmayabileceğini, hayatta kimseyi kırmamak gerektiğini ve sevdiklerimize onları sevdiğimizi söylemekten çekinmememiz gerektiğini söyleyerek bitiren Sıtkı ASLANHAN, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Program sonunda  değerlendirmelerde bulunan  kişisel eğitim ve gelişim uzmanı; Sıtkı ASLANHAN Nevşehir’de olmaktan mutlu olduğunu, gençlerimize, öğretmenlerimize yardımcı olmanın hazzını yaşadığını, çocukların gözlerindeki ışıltıyı gördükçe bir kat daha heyecanlandığını dile getirerek kendilerini  davet ettikleri için İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR ve ekibine teşekkür ettiğini belirtti.