Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMO) Nevşehir Temsilcisi Avni Duru ve Yönetim Kurulu Üyesi Şendoğan Saykılı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden TMMO Nevşehir Temsilcisi Avni Duru, oda olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdi. TMMO Kayseri Şubesi tarafından 13-15 Ekim 2022 tarihlerinde Kayseri’de birincisi düzenlenecek olan ‘Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi’ne değinerek Rektör Aktekin’i davet eden Duru, Makine Mühendisleri Odası olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile ortak çalışma ve projelerde bulunmak istediklerini ifade etti.

Rektör Aktekin ise ziyaretlerinden ve davetlerinden dolayı, TMMO Nevşehir Temsilcisi Avni Duru ve Yönetim Kurulu Üyesi Şendoğan Saykılı’ya teşekkür etti. Üniversite olarak toplumun ve ülkenin yararları doğrultusunda ikili iş birliklere büyük önem verdiklerini belirten Rektör Aktekin, bu kapsamda üniversitenin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarının ilgili bölüm ve programları ile birlikte üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark aracıyla araştırma-geliştirme (AR-GE), inceleme, proje ve raporların hazırlanarak uygulanması ve teknik uygulama alanları gibi mühendislik alanlarını kapsayan yürütülebilecek ortak proje ve çalışmalara desteğe hazır olduklarını söyledi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Aktekin ve TMMO Nevşehir Temsilcisi Duru karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.