TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmaların gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, alanlarında “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması (Bu Benim Eserim)” düzenlenmektedir.
       
Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri (Bu Benim Eserim) Yarışmasına Kayseri bölgesinden 395 proje başvurusu yapılmıştır. Kayseri bölge sergisi ve final yarışmasına 50 proje davet edilmiş olup bu projelerin 12’ si ilimize aittir.
       
Nevşehir HacıbektaşıVeli Ortaokulu, Nevşehir Göreme Ortaokulu ,Nevşehir Halil İncekara Bilim Ve Sanat Merkezi, Nevşehir Özel Kardelen Ortaokulu ,Nevşehir Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulu ,Nevşehir Ürgüp Atatürk Ortaokulu , Özel Altınyıldız Ortaokulu 3 proje ile ve Nevşehir Mehmet Diker Ortaokulu 3 proje ile sergiye katılmışlardır.
       
20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen ödül törenine Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsilen Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU katıldı. Matematik alanında Mehmet Diker Ortaokulu’nun “Kök Yeri Üçgeni Ve Kök Yeri Bulma Kuralları” adlı projesi bölge birincisi, Özel Altınyıldız Ortaokulu ,” Karesel Sayıların Son İki Basamağı” adlı projesi ikinci ,Fizik alanında Mehmet Diker Ortaokulu’nun“Güneş Enerjisinden Daha Fazla Yararlanmak İçin Güneş Paneli Geliştirme” adlı projesi bölge ikincisi , Nevşehir Halil İncekara Bilim Ve Sanat Merkezi’nin “Engelsiz Yaşam “ adlı projesi bölge üçüncüsü olmuştur.
       
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Projeler konusunda öğretmen ve öğrencilerimize her zaman destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması (Bu Benim Eserim) proje başvurusunda bulunan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eder ve çalışmalarının devamını dileriz. Final yarışmasına kalan projelerin danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, Ankara’da yapılacak olan yarışmada başarılar dileriz.