TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım olmak üzere 10 alanda "Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" düzenlenmektedir.

Bu yıl 15.si düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması'na ilimizden toplam 33 proje başvurusu yapılmış olup 12 proje Kayseri Bölge Sergisi'ne davet edilmişti. Bölgesel proje değerlendirme sonuçlarının ardından dereceye giren projeler açıklandı.

Nevşehir Altınyıldız Ortaokulundan Dursun Kurt danışmanlığında Aylin Hanoğlu, İrem Korkmaz, Selin Ecrin Aras Biyoloji alanında birinci; Nevşehir Altınyıldız Ortaokulundan Dursun Kurt danışmanlığında Beren Ecrin Seymen Fizik alanında ikinci; Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesinden Fatih Taşpınar danışmanlığında Berk Erdemir, Muhammed Aytuğ Çolak, Feride Feyza Taş Teknolojik Tasarım alanında ikinci olmuştur.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  "Genç beyinleri düşündürüp üretmeye teşvik eden TÜBİTAK Projelerine başvuru yapan ve bölge sergisine davet edilen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kayseri Bölge Finali'nde dereceye girerek bizleri gururlandıran öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, Türkiye Finali'nde bizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyor ve başarılar diliyorum."

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TÜBİTAK Projeleri başvurusunda bulunan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eder ve çalışmalarının devamını dileriz. Kayseri Bölge Finali'nde dereceye giren danışman öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, Türkiye Finali'nde başarılar dileriz.