Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur'un 22 Haziran'da Vali İlhami Aktaş'a sunduğu "Nevşehir Eğitim Raporu" ilk meyvesini verdi.
Mustafa Uğur'un yaklaşık 7 yıldır Nevşehir'e kazandırmak için mücadele ettiği Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin Nevşehir'e yeni eğitim/öğretim döneminde açılacak olması, Mustafa Uğur'un Vali Aktaş'a sunduğu eğitim raporundaki önemli bir maddesinin hayata geçmesi ile söz konusu eğitim raporunun önemini bir kez daha ortaya koydu.
Bugüne kadar Nevşehir'de eğitim ile ilgili kapsamlı rapor hazırlayan tek isim olan Mustafa Uğur, Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi'nin Nevşehir'e hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
Uğur, ayrıca açıklamasında eğitim ile ilgili Nevşehir'e tek bir hayrı olmayan bazı eğitim sendikalarını da sert bir şekilde eleştirdi. Uğur, "Bizler 7 yıldır Nevşehir'e güzel sanatlar lisesi kazandırmaya çalışırken, bizler çocuklarımız fetö'nün kucağına düşmesin diye Nevşehir'e devlet yurdu kazandırmaya çalışırken, bizler okullarda on binlerce kitap dağıtırken, bizler şehitlerimizin unutulmadığını göstermek için emek verirken, bizler milli eğitim'de paralel yapılanmaya dur derken dili boğazına kaçanlar şimdi çıkmış başkalarının koltuğuna oturup boş boş açıklama yapıyorlar. Kimse bu süreçte suç bastırmaya da birilerine yaranmak için takla atmaya da çalışmasın" şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Eski Şube Başkanı Osman Süslü'nün Uçhisar Belediye Başkanlığı yürüttüğü 21 Kasım 2009 tarihinde Nevşehir'e Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yapacağım sözü verdiğini ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol anlaşması yaptığını belirten Uğur, "Eğitim-Bir-Sen önce otursun eski şube başkanını eleştirsin, Eğitim-Bir-Sen'in şimdiye kadar Nevşehir'e karşı neden duyarsız kaldığının cevabını versin. Türk Eğitim-Sen'e sataşmak, Türk Eğitim-Sen'in haklı çalışmalarına engel olmak üç beş takiyecinin işi de haddi de değildir. Onlar FETÖ'cü Osman Şimşek benzeri adamlarla bağlarda vakit öldürürken biz Nevşehir'e hizmet için aralıksız mücadele ediyorduk" dedi.
Uğur açıklamasının sonunda ise, "Yerel medyada hakkında çıkan onlarca habere susan, cevap veremeyen, milli eğitim'de paralel yapılanmaya göz yuman, üniversitede paralel kadrolaşmaya kucak açanlar bizim haklı mücadelemizle uğraşmasınlar zira altında kalırlar" diyerek eleştiri oklarını yöneltti.