Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Funny Gıda ve Funny cam fabrikalarını ziyaret ederek işletmede yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile Funny CEO'su Muzaffer Leblebici üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Funny Gıda ve Funny Cam İşletmeleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette üniversite-sanayi çerçevesinde yapılması planlanan projeler ve iş birliğinin daha ileri noktalara gidebilmesi adına karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Funny Gıda ve Funny cam firmalarının faaliyetleri, projeleri ve işleyişi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İşletme sahibi Muzaffer Leblebici, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile yapılan işbirliği ve ortak çalışmaların devamını temenni ettiği konuşmasında; “Özellikle kurumumuz için birinci öncelik olan ‘iş sağlığı ve güvenliği’ ile 'AR-GE' konusunda üniversitemiz ile işbirliği içerisinde olmak istiyoruz” dedi.

Misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Rektör Aktekin ise, FUNNY ile işbirliklerinin önemine vurgu yaparak bu kapsamda gerçekleştirilecek projelerin ve yatırımların karşılık bulmasına dikkat çekti, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin akademisyen ve alt yapısıyla işbirliği ve iletişime açık olduğunu vurguladı.

Nevşehir’in tarım, sanayi ve turizm alanında sahip olduğu potansiyeline ivme katacak her türlü işbirliği ve çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Rektör Aktekin; “Bir şehir ekonomisinin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli unsurlardan biri bilim ve sanayi alanında ortaya koyulacak işbirliğidir. Bu bağlamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak sanayi kuruluşları ile olan işbirliklerini önemsiyoruz. Bu işbirliklerinin sürekliliği için de üniversite olarak işletmelere, firmalara gerek AR-GE gerek diğer hususlarda destek vermeye büyük gayret gösteriyoruz. Karşılıklı işbirliği ile yapacağımız ortak çalışmalar doğrultusunda bundan sonra da hep birlikte ortaya koyacağımız projeler ile şehir ekonomisine ve sanayisine ciddi katkılar sağlayarak,  bilim-sanayi-üretim ayağında önemli adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Görüşmenin devamında, üniversite bünyesinde bulunan Kapadokya Teknopark kapsamında, üretime ve ekonomiye katma değer sağlayacak projeler üzerine de istişarede bulunuldu, her iki kurumun da sahip olduğu gelişmiş laboratuvar alt yapılarıyla özellikle bilimsel araştırma ve AR-GE çalışmalarında ortak hareket edilmesi hususunda mutabakata varıldı.