İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezlerinden birinin de Ürgüp'e açılacağı konuşuluyor.

Üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla faaliyete geçecek olan Ürgüp Bilim ve Sanat Merkezi'nin Ürgüp'e kazandırılması için çalışma yapıldığı belirtiliyor.

Kovid sınırlamaları olmayan normal süreçte haftanın belirli günlerinde Ürgüp'ten BİLSEM sınavlarını kazanan Öğrenciler, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi'ne giderek eğitimlerini sürdürüyor.

Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bir bölümünün fiziki olarak BİLSEM için uygun olduğu değerlendirilirken, İlçemize böylesi bir eğitim hizmetinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.