Sanatçı yazar Osman Aytekin Ürgüp Hanife Memiş Aksoy İlkokulunda okuma kültürü üzerine söyleşide bulundu.
Yazar Aytekin Türk ve Dünya Edebiyatının güçlü yazarlarının ilginç kişiliklerinden de örnekler verdi.

Yazar Aytekin konuşmasında, "ülkemizde pek çok yazar üne kavuşuncaya kadar zor şartlardan geçmişlerdir. Ancak güçlü kalemleri onlarının eksik yönlerini kaybetmiştir. Bizde Hüseyin Rahmi Gürpınar, Reşat Nuri Güntekin, Ahmet Haşim, Cahit Sıtkı Tarancı gibi yazarlar eğer güçlü kalemleri olmasaydı belki çirkin çehreleriyle hatırlanacaktı.

Başarılı olmak için çok okumalısınız. Kendi seviye, yaş ve ilgi alanınıza göre kitaplar okumalısınız. İsterseniz başarısınız.Bu size kalmış. Severseniz, arzularsanız, gayret ederseniz, azmederseniz çok çalışıp başarısınız.

Başarmak için başka engel görmeyin başaramadığınızda esas engel kendiniz olabilirsiniz. Okuyun, anlayın bu sayede farklı bir kişi olursunuz. Kitaplar size yol gösterir, sizi geliştirir, çevrede de sevilen, tanınan ve fikirlerine saygı duyulan biri olabilirdiniz", dedi. Söyleşi sonrası Yazar Aytekin öğrencilerin sorularını cevapladı.

Daha sonra okul Müdürü Cengiz Ablak günün anısına yazar Aytekin'den plaket takdim etti. Söyleşi sonrası okul kütüphanesi gezen Aytekin burada öğretmenlerle bir süre sohbet etti. 

Yazar Aytekin Okul Müdürü Cengiz Ablak, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.