Ürgüp Meslek Yüksek Okulu YKS sonuçlarına göre okula yerleşmeye hak kazananlara yönelik bilgilendirmelerde bulundu.  

Üniversitenizi kazandım nasıl kayıt yaptırabilirim? 

Üniversitemize 2022-YKS ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini; 

22-24 Ağustos 2022 tarihlerinde e-devlet (https://www.turkiye.gov.tr/ ) üzerinden kayıtlarını online olarak yapabilirler. Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapamayan öğrenciler ise kayıtlarını 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri aracılığı ile Üniversitemiz Akademik birimlerinde mesai bitimine kadar yapabilecektir.  

Bu adrese E-Devlet şifresi ile girerek, ‘E-Hizmetler’ sekmesinden açılacak sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt işleminden sonra mutlaka kayıt yapıldığına dair belge alınmalıdır. 

E-Kayıt Yaptırarak Üniversitenize kayıt oldum şahsen gelerek evrak teslim etmeme gerek var mı? 

Bu yöntemle kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur. 

E-Devlet Şifremi Nereden alabilirim? 

E-devlet şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik Numara’sının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez Müdürlükleri’nden veya yetkili şubelerinden alınabilir.  

E- Kayıt yaptıramıyorum ne yapmalıyım? 

T.C. Kimlik Numarasına sahip olmama, Yurtdışında bulunduğundan e-devlet şifresi alamama,  Halen bir başka yükseköğretim kurumuna kayıtlı olma, Lise mezuniyeti e-okul üzerinden teyit edilememe gibi nedenlerle e-devlet üzerinden e-kayıt işlemini yapamayan adayların kayıt işlemi Üniversitemiz akademik birimlerinde yapılacaktır. 

Eksik bilgi ve belge ile kayıt yapılmayacaktır. 

Şahsen kayıtlarda adayların lise diplomalarının asıllarını getirmeleri gerekmektedir. 

Liseden mezun olamadım tek ders sınavına veya bütünleme sınavına gireceğim kayıt yaptıramayacak mıyım? 

Liseden mezun olabilmek için bütünleme veya tek ders sınavına girecek olan adayların geçici kayıtları yapılacak olup, 30 Aralık 2022 tarihine kadar lise diplomalarını ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar lise diplomasını getirmeyenlerin kayıtları silinecek.